Doel en werkwijze

Doel
Deze Massagevorm heeft als voornaamste doel mensen lichamelijk en geestelijk te ontspannen, overtollige stress te verwijderen en energieblokkades te verminderen. Hierdoor kan de vitale lichaamsenergie opnieuw vrijer stromen en komt het dwangmatige denken tot rust. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam, geest en ziel, wat een sterk algemeen helende werking met zich meebrengt.

Integratieve Massage is ook een uitgelezen weg om mensen bewuster te maken van hun lichaam als bron van genot en welbehagen waardoor het tegemoet komt aan de fundamentele menselijke behoefte om warm en liefdevol aangeraakt en gekoesterd te worden. Het is een oase waarin men van kop tot teen, met hart en ziel verwend wordt.
Doordat Integratieve Massage de bloedsomloop bevordert en het gespannen spier- en zenuwstelsel ontspant, kunnen ook allerlei fysieke kwaaltjes zoals hoofdpijn, te lage bloeddruk, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten verlicht worden. Inmiddels is vanuit allerlei onderzoek gebleken dat het herstellend vermogen door massage wordt geactiveerd waardoor mensen na een medische ingreep en tijdens een revalidatie sneller herstellen.
Alhoewel Integratieve Massage geen psychotherapeutische methode is, kan het toch letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug geven wanneer mensen het emotioneel moeilijk hebben. Het kan het vrijkomen van geblokkeerde gevoelens vergemakkelijken.

Werkwijze
Eerst wordt men in een dynamische massage op zachte en ritmische wijze gewiegd, gerold, gerekt en losgeschud. Dit werkt op een erg diep niveau openend en ontspannend. Daarna ontvangt men met warme olie een intuïtieve massage. Rustige strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties dragen bij aan een tedere weldaad voor lichaam en geest. Tenslotte wordt met een polariteitsmassage geëindigd. Door de handen zachtjes op verschillende plaatsen neer te leggen, kan de levensenergie in het lichaam vrijer gaan stromen. Integratieve Massage streeft, in een reeks massages, naar een zo optimaal mogelijke combinatie van de 3 gebruikte massagevormen zodat er een volledig ‘op het lijf geschreven’ massage ontstaat.

Dankjewel voor je reactie of vraag oven mijn website, ik zal zo snel mogelijk antwoord geven. Hartelijke groeten Pauline Ran.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.